Download

Hieronder kunt u handige programma’s downloaden voor van alles en nog wat.

De bestanden die u hier kunt downloaden zijn van het type EXE of ZIP. De EXE-bestanden kunt u direct installeren (dubbelklikken in Verkenner). De ZIP-bestanden kunt u alleen gebruiken als u beschikt over WinZip. (Zie de uitleg bij WinZip voor meer informatie.)

Meestal wordt bij de installatie van een programma het programma (met eventuele hulpprogramma’s) vanzelf in het START-menu van Windows geplaatst en meestal wordt er ook automatisch een pictogram (een zogenaamde snelkoppeling) op het bureaublad van Windows geplaatst. Als dat niet het geval is, dan zult u dit eventueel zelf handmatig moeten doen. (Zie de PC-tips voor Windows voor meer informatie.)

In alfabetische volgorde:

ACDSee

Omschrijving: uitermate handige viewer om afbeeldingen te bekijken.
Bespreking: Vrijwel alle afbeeldingbestanden worden herkend door ACDSee. Na installatie kunt u in de Verkenner dubbelklikken op de naam van een afbeelding; u krijgt de foto of tekening dan meteen te zien. Als u de browser van ACDSee gebruikt, krijgt u alle afbeeldingen in een directory te zien in klein formaat. Dit programma is gratis. ACDSee heeft proefversies en betaalde versies van fotobewerkingsprogramma’s.
Downloaden: ACDSee Free 1.1.21 (12,2 MB)
Website: www.acdsystems.com


AdAware

Omschrijving: handig antivirus-programma om spyware, e.d. te voorkomen en te bestrijden.
Bespreking: Spyware is software die veelal verborgen zit in andere programma’s en tot doel heeft om informatie over u en/of uw computer door te geven aan adverteerders. Als u ook vindt, dat dit een grove aantasting is van uw privacy, dan moet u zeker AdAware installeren. De versie die u hier kunt downloaden is gratis, maar er zijn ook uitgebreidere versies die u bij Lavasoft kunt kopen.
Als u AdAware wilt gebruiken in het Nederlands (of een andere taal), dan moet u de “Languagepack” ook downloaden en installeren. Daarna kunt u bij de “Settings” in AdAware kiezen voor Nederlands als gebruikerstaal en die instelling opslaan. Daarna is AdAware volledig in het Nederlands.
Downloaden: AdAware (3,1 Mb)
Website: AdAware.com


AM DeadLink

Omschrijving: spoort “dode links” op in uw lijst van Favorieten (ook wel “bookmarks” genaamd of “bladwijzers”), zodat u die gemakkelijk kunt verwijderen. Ook dubbele links zijn op te sporen en te verwijderen. Ook de zogenaamde “Favicons” worden opgespoord en ingesteld; dat zijn de icoontjes die specifiek bij een website horen. Zo worden uw Favorieten een stuk overzichtelijker.
Bespreking: Download en installeer eerst programma en stel bij eerste gebruik de taal desgewenst in op “dutch”, Nederlands. Klik op de groene knop “Controleer favorieten” fo klik op het rode appeltje voor “Controleer favorieten en download FavIcons”. De voortgang is onderaan het scherm te zien op een statusbalk. Als de controle klaar is, kunt u de favorieten waarvoor een foutmelding verscheen bovenaan zetten en desgewenst verwijderen. Bij de melding “timeout” zou u nog kunnen veronderstellen, dat zo’n website op een ander tijdstip wel te openen is. Dus misschien moet u daarvoor DeadLink later nog eens gebruiken.
Ook dubbele links zijn op de sporen. Verwijder steeds één van de dubbele links.
Al met al ruimt het aardig op in die lijst met favorieten. AM Deadlink is “freeware”, gratis te gebruiken dus!
Downloaden: dlsetup.zip (versie 4.8 – 2,14 MB)
Website: www.aignes.com en daar zijn ook nog andere handige programma’s te vinden


Atomtime

Omschrijving: stelt via het Internet de klok van uw PC exact bij.
Bespreking: Start het programma als u on-line bent en klik op de knop “Check”. De PC-tijd wordt vergeleken met een atoomklok. Klik op de knop “Adjust” en de tijd wordt bijgesteld. Klik op de knop “Exit” om het programma. te sluiten.
Onder Windows XP levert Atomtime 1.4a problemen op, maar dat is niet erg, want XP heeft een eigen ingebouwde mogelijkheid om de computerklok bij te zetten via het internet. Dubbelklik daarvoor op de tijd (rechtsonder op de taakbalk) en kies vervolgens voor het tabblad “Tijd”. De rest wijst zich vanzelf uit. Overigens werken de versies 2.2 en verder wel onder Windows XP.
Downloaden: atomtime.exe (versie 1.4a – 150 kB) direct van onze website. Deze versie is klein, werkt goed en vraagt niet om registratie. De versie 2.2 (479 kB) is beter, maar het is een probeerversie die na verloop van tijd om registratie vraagt; het programma blijft zonder die registratie overigens wel werken. De nieuwste versie is Atomtime Pro 3.1.
Website: www.atomtime.com


Babylon Translator

Omschrijving: vertaalt op een handige manier Engelse tekst naar Nederlands…
Bespreking: Als u on-line een webpagina bekijkt en een Engels woord niet kent, dan kunt u nu met de rechter muisknop op het woord klikken (terwijl u Ctrl of Shift ingedrukt houdt – u kunt zelf kiezen welke van de 2 u wilt gebruiken), en u krijgt de vertaling van het woord te zien.
Het programma herkent ook woordgroepen. Bijvoorbeeld: “spite” wordt vertaald met “slechtheid”, maar de combinatie van “in spite of” wordt automatisch herkend en vertaald met “ondanks”.
Als u een extra programma download, dan kunt u Babylon ook off-line gebruiken en niet alleen op webpagina’s, maar ook in Word, etc.
Babylon is helaas niet gratis meer, maar kost vanaf € 19,95 per jaar.
Downloaden: Babylon (1.797 kB) is het basisprogramma dat alleen on-line werkt.
Als u Babylon ook off-line wilt gebruiken, dan moet u een “woordenboek” downloaden, bijvoorbeeld het woordenboek voor Engels-Nederlands (4.614 kB).
Website: www.babylon.com voor nog meer woordenboeken en andere mogelijkheden.
Extra: Ook interessant op deze website is het programma voor het omrekenen van valuta. En eveneens leuk is het programma, dat Engelse tekst omzet naar geluid: hiermee kunt u leren wat de uitspraak van Engelse woorden is. En er is nog meer te vinden…


Bookmark Wizard

Omschrijving: handig gratis programma om alle “Favorieten” op één HTML-pagina te zetten.
Bespreking: Favorieten (ook Bookmarks genoemd) zijn de verwijzingen naar websites die u op kunt slaan in MS Internet Explorer (of andere browsers). De bedoeling is, dat u veelgebruikte websites via het lijstje van Favorieten gemakkelijk terug kunt vinden. De een gebruikt de Favorieten nauwelijks, de ander heeft er duizenden. De meesten zitten daar ergens tussenin. Maar één lange lijst van Favorieten is niet overzichtelijk. Dus is het verstandig de Favorieten in de te delen in categorieën en desnoods in subcategorieën. Maar ook daarbij kan het overzicht verloren gaan.
Een ander verschijnsel is, dat u uw Favorieten over wilt zetten van één computer naar een andere of dat u een moeizaam verzamelde collectie Favorieten gemakkelijk wilt kunnen gebruiken.
In deze gevallen kan het kleine, gratis programma Bookmark Wizard van nut zijn. Het zet alle Favorieten in alfabetische volgorde heel netjes (ingedeeld in categorieën, mits u die zelf hebt gemaakt) op één pagina. Dat is in feite een webpagina; voor de kenners: het is een HTML-pagina. En die wordt automatisch opgeslagen op het Bureaublad van Windows
Downloaden: Bookmark Wizard 2.0.1 (401 KB)
Website: Moonsoftware


ClipMagic

Omschrijving: een programma om meerdere tekstfragmenten op het “klembord” te plaatsen en dus meerdere tekstfragmenten te plakken.
Bespreking: Als u een “selectie” (tekst, tekstfragment, afbeelding, grafiek, etc.) kopieert of knipt, dan komt die selectie op het “klembord” te staan. Maar als u een andere selectie kopieert of knipt, dan verdwijnt die eerste selectie van het klembord, want er kan maar 1 ding op het klembord staan. Dit programma maakt het mogelijk om meerdere selecties op het klembord te plaatsen en dan later te plakken waar u maar wilt.
(Office 2000 van Microsoft heeft de mogelijkheid om maximaal 12 zaken op het klembord te plaatsen.)
Downloaden: ClipMagic 2.01 (1,11 MB)
Website: www.clipmagic.com


E-mail Remover

Omschrijving: handig programma om e-mailtjes direct op de server van de provider te verwijderen zonder ze eerst te downloaden.
Bespreking: Met EREMOVE kunt u de e-mail-berichten op de server van uw provider bekijken zonder die berichten meteen binnen te halen. Als er bijvoorbeeld spam (ongevraagde en ongewenste reclame e.d.) is, kunt u die verwijderen, direct op de server van de provider. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld al te grote bestanden, etc.
Downloaden: eremov24.exe (223 kB)
Website: Ik heb EREMOVE gevonden op www.snip.net/help/eremove.htm (waar ook een uitgebreide beschrijving van installatie en gebruik staat), maar er moet ook ergens een website van de maker van dit programma zelf zijn.


EUROCALC

Omschrijving: een handige en snelle calculator om valuta om te rekenen.
Bespreking: Ondertussen eigenlijk overbodig, maar soms toch nog wel nuttig. Deze Eurocalculator is eenvoudig en handig. De valuta van de 11 landen van het Verenigd Europa kunnen er worden ingevoerd en in het midden is dan het bedrag in euro’s te vinden. Vul bijvoorbeeld een bedrag in NLG in en u ziet in een oogopslag wat de waarde is in de andere 10 landen (in de voormalige valuta) en wat de waarde is in euro’s. U kunt natuurlijk ook een bedrag in bijvoorbeeld Duitse marken invoeren of een bedrag in euro’s.
Downloaden: eurocalc.exe (285 kB) direct van onze website.
Website: Ik heb de oorspronkelijke website niet meer kunnen achterhalen, maar het programma is bij ons wel te downloaden. Overigens zijn er offline en online nog heel wat meer eurocalculators te vinden. Zie daarvoor bij de “Links” de categorie “Geld”.


The File Splitter

Omschrijving: eenvoudig programma om grote bestanden in stukjes te “hakken” om het zo toch op diskettes te kunnen plaatsen.
Bespreking: FileSplitter is een programma (van Marc Bjorklund) waarmee u grote bestanden in stukjes kunt hakken om het grote bestand zo op meerdere diskettes te plaatsen. FileSplitter maakt van het grote bestand meerdere bestanden die passen op diskettes (u kunt zelf aangeven wat voor grootte de diskettes hebben – standaard 1.44 Mb, maar toch maar 1,38 MB beschikbaar) plus een batchfile, waarmee de bestanden op de verschillende diskettes op een andere computer weer samengebracht worden.
Downloaden: tfs_121.zip (230 kB)
Website: http://www.pcworld.com/downloads/file_”DESCRIPTION”/0,fid,6938,00.asp voor updates, e.d.


FLASH

Omschrijving: een mooi programma om bewegende onderdelen op een website te maken.
Bespreking: Flash is een goed programma om mooie animaties e.d. op websites te maken. Maar het gebruik van Flash is niet gemakkelijk. Er komt nogal wat bij kijken om Flash echt optimaal te benutten.
Downloaden: Ga naar de website van Macromedia voor een gratis “probeerversie” van Flash.
Website: Flash van Macromedia voor nieuwste versies, e.d.


FontLister

Omschrijving: bijzonder handig programma om lettertypen te bekijken en te verwijderen.
Bespreking: FontLister 2.0 is een eenvoudig programma om uw lettertypen mee te beheren. Bekijken, toevoegen, verwijderen… het is allemaal mogelijk. Dit programma is gratis (freeware). FontLister 3.x is shareware en kost 5 dollar.
Downloaden: fl2.zip (209 kB) is freeware (gratis) en fl.zip is shareware ($ 5,-).
Website: www.theill.com voor de nieuwste versies, e.d.


The Gimp

Omschrijving: een fotobewerkingsprogramma, goed en gratis!
Bespreking: The Gimp is een fotobewerkingsprogramma zoals Photoshop Pro, maar dan gratis. Er zijn een paar stappen nodig om het programma goed te isntalleren. Installeer eerst GTK+ 2 Runtime Environment om The Gimp überhaupt onder Windows te kunnen laten werken. Installeer dan The Gimp zelf. De help-functie kunt u desgewenst afzonderlijk installeren. En tenslotte is er ook een soort hulpprogramma waarmee u animaties (bewegende afbeeldingen) kunt maken.
Downloaden: GTK+ (3,6 MB), TheGimp (7,7 MB), Help (21,4 MB) en de Animation Package (2,5 MB) zijn onder meer te downloaden op onderstaande website.
Website: http://gimp-win.sourceforge.net/stable.html voor de nieuwste versies, e.d.


Iconsucker

Omschrijving: om “ingebouwde” iconen uit een programma halen.
Bespreking: Menig computerprogramma beschikt over een (ingebouwd) icoon en misschien wilt u die icoon graag zelf gebruiken. Iconsucker haalt het betreffende icoon uit het programma en u kunt de icoon vervolgens opslaan en zelf gebruiken.
Downloaden: iconsucker2setup.exe (646 kB)
Website: www.copseystrain.com voor nieuwe versies en andere tools…


IKB

Omschrijving: om de kosten van het gebruik van het Internet in de hand te houden.
Installatie: Download het bestand ZIP-bestand en voer het uit. Meld u zonodig eerst aan als nieuwe gebruiker van de website van KPN Telecom. (Gratis en best wel handig voor nog veel meer zaken.)
Bespreking: Ouders willen voorkomen, dat hun kinderen te veel op het Internet rondzwalken en werkgevers willen voorkomen, dat werknemers te veel kosten maken door te websurfen. Dat kan met IKB van KPN Telecom.
Als u dit programma installeert, dan kunt u uzelf als “beheerder” aanmerken (met wachtwoord) en dan kunt u vervolgens zoveel “gebruikers aanmaken” als u wilt. Elke gebruiker heeft een eigen wachtwoord en kan alleen op het Internet met gebruik van dit wachtwoord.
Per gebruiker kunt u het “budget” instellen per maand! Als een gebruiker zijn of haar budget opgemaakt heeft, dan zorgt het programma ervoor, dat de verbinding met het Internet verbroken wordt.
P.S.: een echt handige computeraar kan dit programma best wel omzeilen (maar ik vertel niet hoe)…
Downloaden: IKBinstaller.zip (1,08 MB) kunt u alleen downloaden vanaf de website van KPN (zie hieronder). U dient daar in te loggen en als u nog geen inlognaam (en wachtwoord) heeft, dan moet u zich eerst aanmelden. Dat is allemaal gratis en handig voor nog veel meer zaken. De handleiding is direct te downloaden.
Website: Bij KPN-Telecom kunt u het programma ook vinden.


Pineapplehead Juicer

Omschrijving: een programma om zelf “screensavers” te maken.
Bespreking: Leuk, gratis programma om zelf een screensaver (schermbeveiliging) te maken met een BMP-bestand. U kunt uw eigen logo of tekening inzoomen, uitzoomen en laten “bouncen” over het scherm. Lees wel eerst even de “help” om het meteen goed te doen.
De uitgebreide versie, PROJuicer, is niet gratis maar heeft uiteraard meer mogelijkheden…
Downloaden: juicer.exe (1,28 MB) is de gratis versie.
Website: Kijk bij Pineapplehead voor meer informatie, eventuele nieuwe versies en het registreren van PROJuicer…


Kazaa

Omschrijving: een programma waarmee u muziek, films, software, etc. kunt downloaden.
Bespreking: Kazaa is een zogenaamd P2P-programma. P2P staat voor “peer to peer” en betekent in de praktijk zoveel als “van de ene gebruiker naar de andere”. De bestanden (muziek, afbeeldingen, software, ja zelfs hele speelfilms) die u met Kazaa downloadt, komen in een map te staan met de naam “My shared folder” (“mijn gedeelde map”). Zolang u online bent kunnen andere gebruikers van Kazaa die bestanden vinden en rechtstreeks downloaden vanaf uw computer. Voor de veiligheid is wel goed gezorgd, maar een goede virusscanner is NOOIT overbodig!
Wees echter niet bang om bestanden met Kazaa te downloaden van anderen en schrik er ook niet van dat anderen diezelfde bestanden (of andere bestanden die u in “My shared folder” plaatst) downloaden van u. Het is een uitwisseling van software, wereldwijd en vaak erg handig.
Op het moment dat ik weer eens eens testje doe met Kazaa moet ik constateren dat er op dat moment bijna 4 miljoen mensen aan het downloaden en uploaden zijn met bijna 700 miljoen beschikbare bestanden!!! Tja…
Uiteraard is een en ander pas écht interessant met een snelle ADSL-verbinding en ook dan kan het soms lang duren voor een bestand helemaal binnen is, want “die ander” moet ook een snelle verbinding hebben en hij/zij moet online zijn. Soms is het dagenlang wachten op een liedje of een filmpje; soms is het er binnen enkele minuten.
Er zit één bezwaar aan het hele verhaal: veel van die muziek, afbeeldingen, software, films, etc. is onderworpen aan copyrights en mag dus niet zomaar verspreid worden. Het is uw eigen keuze of u zich aan die regel houdt (en dus alleen rechtenvrije bestanden download c.q. beschikbaar stelt) of dat u toch af een toe een tophit op uw computer binnenhaalt waarover officieel rechten betaald zouden moeten worden. De voorwaarden van Kazaa waarschuwen hier uitdrukkelijk voor.
Let op: Kazaa maakt gebruikt van de software van GAIN en dat is in principe spyware. Verwijder GAIN echter niet met een anti-spyware-programma, want dan zal Kazaa niet meer werken.
Downloaden: Kazaa Media Desktop 2.5.2. (431 kB) is gratis (met reclameboodschappen). Dit programma is klein, maar bij het installeren wordt eigenlijk pas echt het programma gedownload en dat is ca. 6,5 MB groot.
Website: Kijk bij Kazaa voor nieuwere versies, updates, extra’s en de versie Kazaa Plus, die ongeveer $ 30,- kost (maar zonder reclameboodschappen). Op de Nederlandse website van Kazaa is het programma niet te downloaden, maar staan nog wel een paar andere ideetjes voor het downloaden van programma’s en meer…


Microsoft Password Update

Omschrijving: als het u niet lukt om uw wachtwoord voor het inbellen op het Internet op te slaan, dan heeft u te maken met een bug en dit programma verhelpt dat probleem.
Bespreking: Overkomt het u steeds, dat u bij het inbellen op het Internet steeds opnieuw uw wachtwoord in moet typen? In het venster van de inbelverbinding met Internet vinkt u steeds de checkbox aan voor het “opslaan van het wachtwoord”, maar de volgende keer moet u toch weer het wachtwoord invoeren? Of kunt u die checkbox niet eens aanvinken? Dan heeft u te maken met een beruchte bug in het programma. Deze update verhelpt dat probleem. Deze situatie doet zich uitsluitend voor bij de versies 950 en 950a van Windows 95 in combinatie met Internet Explorer 3.0.
Downloaden: mspwlupdate.exe (278 kB) direct van onze website.
Website: Bij Microsoft is niet meer te achterhalen, waar dit programma te vinden is.


Printkey

Omschrijving: een programma om (delen van) het beeldscherm “af te vangen”.
Bespreking: Handig programma om (delen van) het beeldscherm om te zetten naar een een afbeelding. Die afbeeldingen zijn vervolgens te gebruiken in andere programma’s zoals Word 97/2000, etc.
Downloaden: printkey4_usa.zip (282 kB) kunt u direct van onze website downloaden. Die versie is gratis, maar heeft minder mogelijkheden dan de opvolger. PrintkeyPro 1.02 (838 kB) is een “probeerversie” voor 30 dagen. Als het bevalt kost het $ 20,- om dit programma te registreren.
Website: Kijk bij geocities voor nieuwere versies en meer…


Real Player

Omschrijving: een uitgebreid programma om beeld en geluid op het Internet mee af te spelen.
Installatie: Download het bestand en voer het uit.
Bespreking: Wel vrij groot om te downloaden, maar een echt goed (en gratis) programma waarmee bewegend beeld en geluid op het Internet te bekijken en te beluisteren vallen. Op heel wat websites is dit programma onmisbaar. Als u er heel tevreden over bent, kunt u op de website van Real Player de plus-versie downloaden en $ 30,- betalen. Maar probeer eerst dit maar eens uit.
Downloaden: alleen mogelijk op de website van Real.com!
Website: www.real.com voor nieuwere versies en meer programma’s…


RegClean

Omschrijving: programma van Microsoft om het register op te schonen.
Bespreking: RegClean zorgt er voor, dat het register van Windows opgeschoond wordt. Het programma geeft weinig mogelijkheden om zaken in te stellen, maar werkt desondanks goed. “Rommel” in het register wordt keurig verwijderd.
RegClean is bedoeld voor Windows 95 en 98, maar mijn ervaring is, dat het ook prima werkt onder Windows XP (en andere versies van Windows). Maak voor de zekerheid altijd wel eerst een reservekopie van het register.
Downloaden: regclean.exe (818 kb)
Website: Bij Microsoft is RegClean niet meer te vinden, maar bij CNET kunt u het programma nog wel downloaden.


Spelletjes

Omschrijving: een paar leuke spelletjes voor Windows.
Bespreking: Tapei (85 kB) is een oud Chinees spel (?), oorspronkelijk gespeeld met kleine blokjes met ieder een eigen afbeelding. Van elke soort afbeelding bestaan er 4 en u kunt ze per paar verwijderen. Doel van het spel is om alle steentjes te verwijderen. Er zijn heel wat digitale versies, maar deze is een van de meest aantrekkelijke, zeker als het om de grafische kwaliteit gaat. Yacht-z (54 kB) is de digitale variant van Yahtzee en dan specifiek triple-yahtzee. Mijn persoonlijke topscore is 2586 punten; probeer dat maar eens na te doen… NIEUW is Four (277 kB): vier-op-een-rij spelen tegen de computer. Dat valt nog niet mee!
Websites: Yachtz van Bob Dolen is nog te vinden op het internet. (Daar zijn trouwens heel veel leuke spelletjes te downloaden.) Ik kan met de beste wil van de wereld de websites van de makers van de andere spelletjes niet meer vinden.


Spybot Search & Destroy

Omschrijving: uitgebreid programma om “spyware” op te sporen, te verwijderen en te voorkomen.
Bespreking: Spyware is software die veelal tot doel heeft om informatie over u en/of uw computer door te geven aan adverteerders. Als u ook vindt, dat dit een grove aantasting is van uw privacy, dan moet u zeker Spybot installeren. Dat programma is gratis.
Spybot zal overigens steeds weer melding maken van 5 items van DSO Exploit die verwijderd moeten worden, maar die dus steeds weer terugkeren. Dit heeft iets te maken met een oud beveiligingslek in MS Internet Explorer, een lek dat ondertussen gedicht is met patches. Als u alle Windows-updates heeft kunt u de fix Spybot S&D 1.3.1 TX over Spybot S&D 1.3 installeren en DSO Exploit komt niet meer terug!
Downloaden: Spybot S&D 1.3 (4,15 Mb) Spybot S&D 1.3.1 TX (1,35 MB)
Website: Spybot


STINGER

Omschrijving: een klein programma om een aantal lastige virussen op te sporen en te verwijderen.
Bespreking: Als het goed is, dan heeft u op uw computer een goede virusscanner geïnstalleerd en die ook nog eens up-to-date gehouden. Bovendien hebt u gezorgd voor een firewall, die het onmogelijk maakt dat “hackers” op uw computer inbreken en er virussen achterlaten (of ander onheil aanrichten). En misschien biedt uw provider (al dan niet gratis) ook wel een anti-virus-controle nog voor de e-mailtjes bij u op de computer binnenkomen.
Ondanks al die voorzorgen, kan het toch gebeuren, dat er virussen op uw computer terechtkomen. Het gaat dan vrijwel altijd om zeer recente virussen, die door uw virusscanner (nog) niet als virus herkend worden. De afgelopen tijd waren Blaster en Sasser daar voorbeelden van.
Als u toch (recente) virussen op uw computer heeft, dan kan Stinger van Network Associates (McAfee) misschien voor de oplossing zorgen. Download het gratis programma, zet het desgewenst op een diskette en voer het vanaf daar uit.
LET OP: Stinger wordt soms wel elke 3 tot 4 dagen bijgewerkt, dus is het verstandig steeds opnieuw Stinger te downloaden en uit te voeren. Voor alle veiligheid zou u dit iedere week een keer moeten doen!
Downloaden: stinger.exe (telkens de nieuwste versie, circa 800 kB groot)
Website: www.nai.com voor meer informatie


TASKPLUS

Omschrijving: een handige digitale agenda op de PC.
Bespreking: Voor diegenen die Outlook (nog) niet gebruiken: TaskPlus is een agenda op de computer. U kunt er al uw afspraken, notities en taken kwijt. U kunt er aangeven wanneer de vakanties zijn. U kunt er voor zorgen, dat u middels een signaal gewaarschuwd wordt om bepaalde taken of afspraken uit te voeren of na te komen. Etcetera.
De versie die u hier kunt downloaden is gratis. De reclamebanner verdwijnt na registratie à 20 dollar. Een uitgebreidere versie van het programma (ook geschikt voor netwerken en meerdere gebruikers) kost 100 dollar.
Downloaden: taskplus.exe (1,78 MB)
Website: www.taskplus.com voor updates, e.d.


TransText

Omschrijving: maakt de teksten onder de iconen op het bureaublad transparant.
Bespreking: TransText maakt het mogelijk om de teksten onder de iconen op het bureaublad transparant te maken. Dat heeft als voordeel, dat wanneer u de achtergrondkleur van het bureaublad wijzigt, u niet te maken krijgt met afwijkende kleuren voor die teksten. Bovendien kunt u de kleur van die teksten zelf ook aanpassen. Uw computer moet na de installatie van TransText opnieuw opgestart worden.
Downloaden: trtext.exe (756 kB)
Website: www.chaossoft.com


waNOCAPS

Omschrijving: aanpassing van het register om van de Caps Lock-toets een Ctrl-toets te maken en dat desgewenst weer ongedaan te maken.
Bespreking: de Caps Lock-toets kan heel vervelend zijn en wordt door sommige mensen niet of nauwelijks gebruikt. waNOCAPS wijzigt een kleinigheid in het register van Windows. U dient de computer te herstarten en dan functioneert de Caps Loc-toets als een Ctrl-toets. U kunt dit ook weer ongedaan maken.
De download is uitermate klein en bestaat uit 3 bestandjes: een bestandje om waNOCAPS aan te zetten, een bestandje om waNOCAPS uit te zetten en een tekstbestandje met uitleg (in het Engels).
Downloaden: waNoCaps20.zip (1,68 kB)
Website: winadmin.forret.com/registry/wanocaps/ voor de laatste versies, e.d.


WebFerret

Omschrijving: handig programma om te zoeken op het Internet.
Bespreking: WebFerret van FerretSoft kunt is een handig programma om door het gebruik van meerdere zoekmachines (15) tegelijk iets te vinden op het Internet. U kunt WebFerret starten door te klikken op Start en dan Zoeken en dan Web Pages… of door te dubbelklikken op het icoon op het bureaublad (als u dat tenminste tijdens de installatie hebt aangegeven). WebFerret zoekt snel en uitgebreid!
Downloaden: webferret.exe (731 kB)
Website: Bij FerretSoft kunt u updates downloaden en meer.


WinAmp

Omschrijving: programma om geluidsbestanden af te spelen.
Bespreking: Tamelijk handig programma om geluidsbestanden af te spelen, inclusief de kwalitatief goede MP3-bestanden. Die hebben op het gehoor bijna de kwaliteit van muziek-CD’s ook al is er ongeveer 90% weg gefilterd. Ach, het menselijk oor is een veel grover instrument, dan menige geluidsinstallatie…
Downloaden: winamp276_full.exe (2,12 MB)
Website: Ga bij WinAmp de laatste updates downloaden.


WinZip

Omschrijving: het meest gebruikte programma om bestanden “in te pakken” en weer “uit te pakken”.
Bespreking: WinZip is een uitstekend programma om 1 of meerdere bestanden te comprimeren in 1 bestand (zip-file). Daarmee kunt u ruimte besparen op de harde schijf, iets te grote programma’s toch op een diskette zetten, bestanden die u meestuurt als attachment (bijlage) bij een E-mail zo klein mogelijk maken zodat de verzendtijd (telefoontikken) beperkt wordt, etc.
De evaluatie-versie van WinZip 8.1 is gratis, maar werkt slechts 30 dagen. Toch blijft het programma na die tijd ook werken, zij het met de irritante tussenstap, dat u steeds weer aan moet geven met de “evaluatie” door te willen gaan. WinZip is dermate handig en wordt zo algemeen gebruikt, dat het niet mag ontbreken op uw computer. Die kleine $ 30,- is het dan ook wel waard voor een licensie.
Downloaden: winzip81.exe (1,2 MB)
Website: www.winzip.com voor de laatste versies, e.d.


Woordenboeken

Omschrijving: gratis woordenboeken voor verschillende talen.
Bespreking: De woordenboeken op de PC van FreeLang zijn klein, handig en overzichtelijk. En bovenal gratis! U kunt gebruik maken van de uitgebreide woordenlijsten, maar u kunt ook zelf woorden toevoegen. Op de algemene pagina van FreeLang kunt u kiezen voor de uitgangstaal en vervolgens voor de doeltaal. (Bijvoorbeeld Engels-Duits.) Op de Nederlandse pagina kunt u de woordenboeken downloaden voor Duits, Engels, Frans, Italiaans, Portugees en Spaans. (Bijvoorbeeld Nederlands-Frans én Frans-Nederlands.)
Downloaden: De volgende talen kunt u
Downloaden: Duits (323 kB), Engels (284 kb), Frans (253 kb), Italiaans (170 kb), Portugees (170 kb) en Spaans (200 kb). U kunt de verschillende talen in dezelfde map installeren.
Website: Kijk op de algemene pagina van FreeLang of op de speciale pagina voor Nederland voor nieuwere versies en aanvullingen.


ZoneAlarm

Omschrijving: een zogenaamde firewall om ongewenste indringers via het internet buiten de eigen PC te houden.
Bespreking: ZoneAlarm 2.11 is een eenvoudige maar doeltreffende firewall. Het blokkeert de toegang vanaf het internet naar uw computer. U kunt alles blokkeren, maar ook weer de “deur openzetten” voor bepaalde programma’s die u zelf gebruikt. Internet Explorer en Outlook kunt u dus toestemming geven om van het internet gebruik te maken. Bij andere programma’s wilt u dat mogelijk liever niet. Dit programma is gratis (freeware).
Windows XP heeft een eigen firewall, maar die maakt sommige programma’s erg traag.
ZoneAlarm is er in versies met meer mogelijkheden (zoals een ingebouwd programma tegen “spyware”), maar dan moet er een vergoeding betaald worden. Als ZoneAlarm uw favoriete firewall wordt, dan is die vergoeding alleszins de moeite waard.
Downloaden: zaSetup_37_211.exe (3,58 MB)
Website: www.zonelabs.com voor de nieuwste versies, e.d.

LOOC Productions is een eenmanszaak en biedt webdesign, webhosting en online marketing (inclusief SEO) desgewenst in één pakket.

Op deze website vindt u alle details.

Recente berichten