Tja, praktisch alles dat goed is, kan ook misbruikt worden. Probeert u om uw website beter vindbaar te maken in de zoekmachines (met SEO = Search Engine Optimazation = zoekmachineoptimalisatie), kunnen er concurrenten of onverlaten zijn die juist het tegenovergestelde doen. Dat heet “Negative SEO”.

Hoe vindt negative SEO plaats?

Negatieve SEO kan men uitvoeren door uw website te hacken. Dat is de meest effectieve manier. Er kan dan kwaadaardige inhoud gemaakt worden (porno en meer kwalijks) zodat uw zoekresultaten gesaboteerd worden. En er kan ook rechtstreeks ingegrepen worden in de instellingen voor de zoekmachines.

Maar dat hacken is bewerkelijk en duur. Gemakkelijker is het om zogenaamde “backlinks” te maken. Dat zijn kwalijke links op andere website naar uw website. U kunt zelf wel bedenken hoe misselijkmakend dat kan zijn.

Andere methodes zijn uw website kopiëren en met valse resultaten op het internet verspreiden, valse reviews verspreiden en dan nog wat andere, technische trucjes.

Is negatieve SEO efficiënt?

Negatieve SEO is volgens Google eigenlijk niet heel efficiënt. Bij Google doen ze bovendien ook erg hun best om negatieve SEO op te sporen en tegen te gaan. Maar niet iedereen wil daarop vertrouwen.

En dan?

Vaak is het moeilijk of zelfs onmogelijk om negatieve SEO te ontdekken of te bewijzen. Als er wel aanwijzingen voor zijn, dan moet dit diepgaand onderzocht worden. Met specialistische tools kan uw website beschermd worden.

De eerste zorg is natuurlijk om te voorkomen dat uw website gehackt kan worden. Goede beveiliging is van groot belang. Ook de andere methoden van negatieve SEO zijn tegen te gaan met de beste tools. Bij LOOC Productions bent u aan het juiste adres om uw website volledig te beveiligen.