Nee, WP staat tegenwoordig niet meer voor WordPerfect, maar voor WordPress, een Content Management System (CMS) om websites te bouwen.

Wij begonnen 20 jaar geleden met het bouwen van websites, maar dat was in HTML (wat nog steeds gebruikt wordt, ook nog in WordPress). Om de websites van toen wat mooier te maken, gebruikten we Cascading Style Sheets (CSS). En al snel ontstond de behoefte aan interactieve websites en was het nodig om databases onder de oppervlakte te gebruiken. De databases werden meestal in MySQL gemaakt. En de vertaalslag van en naar database naar en van de website maakten we met PHP.

Weer later zocht men wereldwijd naar manieren om het gemakkelijker te maken voor bedrijven en particulieren om een eigen website te maken. Kant-en-klare lay-out-elementen werden in een database gestopt en de inhoud (tekst, afbeeldingen, etc.) ook. Dat heette dan een CMS. Als de structuur eenmaal was opgezet, dan kon de “klant” zelf gemakkelijk teksten, foto’s, etc. aanpassen.

Maar de praktijk bleek weerbarstiger. De CMS’en werden steeds mooier en uitgebreider. En WordPress won het wereldwijd van andere gegadigden. Maar tegelijkertijd werd het gebruik van zo’n CMS zo ingewikkeld, dat bedrijf of particulier er doorgaans nóg niet mee overweg kunnen.

Wij van LOOC Productions maken daarom graag een volwaardige website met alle gewenste toeters en bellen en in nauw overleg met u als klant. En als u het onderhoud daarna zelf wilt doen, dan bieden wij een cursus “Gebruik van WordPress”.